PLAN B in STUDIO B

Een grote oploop was vanwege corona niet mogelijk, daarom kozen we voor Plan B. Een online-bijeenkomst op 9 december 2021, we haalden Ministerie van Verhalen om mee te helpen.

Het motto van de bijeenkomst werd Bij De Tijd, we ontwierpen daar ook een beeldmerk voor:

En daarnaast een echte trailer, alsof het Hollywood is, met een oproep om mee te doen:

SECTOR IN BEWEGING

Door-ontwikkelen is geen top down operatie, wie zo aan de slag gaat, komt al snel bedrogen uit. ‘Je ontwikkelt samen, of je ontwikkelt niet’.

Twee dagen voor de bijeenkomst publiceerden we een ‘journaal’, waarin diverse hoofdrolspelers letterlijk in beeld kwamen. Iedereen kreeg het in de virtuele bus.

De reacties waren positief: ‘Wat zijn jullie toch allemaal aan het doen, dat belooft mooi te worden?’

DE ONTMOETING

Donderdag 9 december, een meeting van drie uur met als hosts Eelco Koolhaas (Ministerie van Verhalen) en Maike Vallenga, van OCW. Ook waren er live-muzikanten en een tekenaar. Een van de muzikanten was een begaafde medewerker uit eigen stal:

Aan tafel werd acht keer van plek gewisseld, vaak in ’teams’ vanb drie mensen. Iedereen van S&W kwam langs, van groenbeheer, sociaal, team duurzaamheid tot aan specialisten van de wijkagenda.

Zelf zat ik aan tafel met mededirecteuren en wethouder Martijn Balster, die even verplicht thuis moest werken.

MORAAL VAN HET VERHAAL

De verhalen waren opvallend eensluidend. Door-ontwikkelen betekent vooral

1 RUIMTE PAKKEN. Aan tafel zitten met beleidsspecialisten, vinger opsteken en voorgaan met innovatie. Geen ‘kleine’ positie innemen, maar acteren als een zeer bekwame en gewaardeerde partner.

2 TALENT (H)ERKENNEN. Of het nu gaat om de wijze van participatie of hoe we de wijkagenda oppakken, overal bij S&W zit talent. Die aangemoedigd wordt om in het diepe te springen, en de ervaringen te delen.

3 NIEUWE INSTRUMENTEN LANCEREN. Van wijkagenda tot participatie. Vast met vallen en opstaan, maar S&W omarmt de nieuwe instrumenten.

4 ORGANISATIE VERSTERKEN. Van overleg tot de verdeling van budget.

5 GENIETEN VAN DE FRONTLIJN. S&W heeft een unieke cultuur, als frontlijn club. Daar past improvisatie bij, inspelen op wensen van bewoners en ondernemers. Van duurzaam tot veilig, van beheer tot welzijn.

OPBRENGST

Plan B werd bij nader inzien een PLAN A! Appjes, gesproken berichtjes en mailtjes, deelnemers feliciteerden elkaar met hun bijdrage. En kijken uit naar de volgende stap, in het traject van de doorontwikkeling.

Collega Debora Lootsma blikte terug, op een fantastische manier!